Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne iletişim fakültesi kuruluyor

Editörün seçtikleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, 44 yeni fakülte, yedi enstitü, bir yüksekokul kuruldu. 13 fakülte, 12 yüksekokul, 14 enstitü ise kapatıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne iletişim fakültesi kuruluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Resmi Gazete’de yayınlanan 3 Ağustos tarihli karara göre 44 yeni fakülte, yedi enstitü, bir yüksekokul kuruldu. 13 fakülte, 12 yüksekokul, 14 enstitü ise kapatıldı. Karara göre, Altınbaş Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne iletişim fakültesi kuruluyor.

Yükseköğretim Kurulu’nun verilerine göre Türkiye’de iletişim fakültesine bağlı 261 bölüm var. 65 olan iletişim fakültesi sayısı ise yeni açılanlarla birlikte 70’e yükseldi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı Filipinler Bangsamoro Sultan Kudarat Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kapatıldı. Aynı Üniversite’ye bağlı olarak Filipinler Bangsamoro Sultan Kudarat Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Taşkent Hemşirelik Fakültesi kurulmasına karar verildi.

8 fakültenin ismi değiştirildi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’ndeki İslami İlimler fakültelerinin isimleri ilahiyat fakültesi olarak değişti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi bünyesindeki mühendislik fakülteleri ile Kırıkkale Üniversitesi’nin mühendislik ve mimarlık fakültesinin isimleri ise mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi olarak değiştirildi.

- Advertisement -spot_img

Diğer Haberler

- Advertisement -spot_img

İlgili Haberler

Haber Bültenimize Üye Olun