Anadolu Efes’e “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülü

Editörün seçtikleri

Tarımdan turizme, kültür-sanattan sürdürülebilirlik ve girişimciliğe kadar pek çok alandaki çalışmalarıyla 54 yıldır faaliyetlerini sürdüren Anadolu Efes, Gelecek Turizmde programıyla “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülünün sahibi oldu.

Sürdürülebilir Turizm Zirvesi kapsamında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Sustainable Tourism Summit & Awards ‘23”te en başarılı sürdürülebilir turizm projeleri açıklandı. Anadolu Efes 2007 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında yürüttüğü Gelecek Turizmde Programı ile “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülüne layık görüldü.

Anadolu Efes, 54 yıldır hem hayatın her alanına dokunmak hem de dokunduğu her alanda daha fazla değer yaratmak için var gücüyle çalışıyor. Bu kapsamda odaklandığı ve sahiplendiği alanlardan biri ise sürdürülebilir turizm. Türkiye’nin ilk sürdürülebilir turizm programı Gelecek Turizmde, dört mevsim 12 ayı kapsayacak sürdürülebilir turizm modelleri oluşturma, yerel kalkınmayı destekleme, kadınları ve kadın girişimcilerin güçlenmesine katkıda bulunma hedefleriyle 16 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Şirket bu programda Türkiye’nin kültürel ve doğal mirasını korumaya çalışırken, yerel kalkınmaya ve kadınların güçlenmesine katkıda bulunmak için sürdürülebilir turizm modellerinden yararlanıyor. Program kapsamında seçilen projelere fon, eğitim, mentorluk ve iletişim desteği sağlıyor. Bugüne kadar 19 projeyi destekleyen, yaklaşık 600 STK ve 20’den fazla üniversite ile iş birliği yapan Anadolu Efes, geçtiğimiz 16 yıl boyunca 200 binden fazla insanın hayatına dokundu. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile protokol imzalandı. Bu protokolle Türkiye’nin kültürel ve doğal mirasını koruma, yerel kalkınma ve kadınların güçlenmesi çabalarına katkı sunan Gelecek Turizmde programı kapsamında üniversitenin sürdürülebilir kampüs olmasına ve ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersine teknik destek sağlanacak. Böylece öğrencilerin sürdürülebilir turizm vizyonu güçlenirken, aynı zamanda Gelecek Turizmde faaliyetlerinde gönüllü olarak da yer alabilecekler.

Programın bugüne kadar ulusal ve uluslararası kazandığı ödül sayısı toplam 18’e yükseldi.

- Advertisement -spot_img

Diğer Haberler

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya yazın

- Advertisement -spot_img

İlgili Haberler

Haber Bültenimize Üye Olun