Atıklardan yapılan liderler heykeli, G7 Zirvesi’ni izliyor!

Editörün seçtikleri

musicMagpie, G7 Zirvesi’ne katılan dünya liderlerine atıklardan yaptığı heykeliyle seslendi. Çevre kirliliği konusuna dikkat çekmek isteyen markanın, 12 ton elektronik atık kullanılarak yaptırdığı Mount Recyclemore adlı heykeli zirvenin yapıldığı noktaya bakıyor.

Liderler G7 Zirvesi için 11 Haziran’da İngiltere’de buluştu. Geçtiğimiz günlerde Greenpeace zirveye katılan liderlere nesli tükenmekte olan hayvanlara dikkat çekmek için 300 drone ile ‘Şimdi Harekete Geç’ mesajı vermişti. Yenilenmiş ikinci el elektronik eşyalar, kitaplar, filmler ve albümler satın alan ve bunları yeniden satışa sunan çevrim içi İngiliz perakendeci musicMagpie de liderlere önemli bir mesaj vermek istiyor. Sanatçılarla iş birliği yapan musicMagpie, liderlerin elektronik atıklardan oluşan büstlerini içeren Mount Recyclemore adlı dev bir heykel yaptırdı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

musicMagpie (@musicmagpie)’in paylaştığı bir gönderi

Rush: “Umarım ki vicdanalarını sızlatacağız”

Heykel, Güney Dakota’daki Rushmore Dağı Ulusal Anıtı’ndan ilham alıyor. Heykeltıraş Joe Rush ve Alex Wreckage tarafından yapılmış olan heykelin yapımında 12 ton elektronik atık kullanılmış. Heykel’in bir diğer özelliği ise Cornwall’daki Sandy Acres’te G7 zirvesinin yapıldığı noktaya bakıyor olması.

Projenin amacı, dünya liderleri iklim değişikliği ve daha sürdürülebilir bir gelecek için daha sağlam adımlar atmaya itmek. Özellikle de elektronik atıkların neden olduğu hasar hakkında farkındalık yaratmak.

Heykeltıraş Joe Rush “Onlara bu şekilde bakıyoruz ve umarım ki vicdanlarını sızlatacağız. Bu atık işinde hep birlikte olduklarını anlamalarını sağlayacağız.” diyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Joe Rush (@joerushlondon)’in paylaştığı bir gönderi

Heykelde hangi liderler var?

Heykelde; ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Almanya Başbakanı Angela Merkel yer alıyor.
Heykele ek olarak, mucisMagpie’da satılan her ürün için 1 sterlin, WasteAid adlı yardım kuruluşuna bağışlanacak. Gelirler, WasteAid’in düşük gelirli ülkelerdeki sürdürülebilir elektronik atık yönetimi eğitim programlarını finanse etmek için kullanılacak.

- Advertisement -spot_img

Diğer Haberler

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya yazın

- Advertisement -spot_img

İlgili Haberler