Gıda israfını önleyen akıllı kavanoz

Editörün seçtikleri

Hellmann’s ve Ogilvy işbirliğinden doğan akıllı kavanozlar buzdolaplarının doğru sıcaklıkta çalışmasını sağlayarak gıda israfını önlemeyi hedefliyor.

Buzdolabında 5 derecenin altında saklanmaları durumunda gıdaların üç güne kadar daha hızlı bozulduğundan hareket eden Hellmann’s ve ajansı Ogilvy, gıda israfını akıllı kavanozla önlemek istiyor.

İllüstratör Ellen Porteus’un tasarladığı akıllı kavanozda termokromik mürekkep kullanılıyor. Buzdolabında sıcaklık 5 derecenin altına düştüğünde kavanozda gizli görseller ve mesajlar ortaya çıkıyor.

6-12 Mart Gıda Eylem Haftası vesilesiyle başlatılan kampanya kapsamında akıllı kavanozların prototipleri TikTok ve Instagram influencer’larına, Hellmann’s severlere ve gıda israfı karşıtı aktivistlere ulaştırıldı. “Akıllı Kavanoz”, markanın 2021’de hayata geçirdiği “İsraf Değil Lezzet Yap” konumlandırmasının da bir parçası.

Hellmann’s Kıdemli Pazarlama Müdürü Rachel Chambers, “Satın alınan gıdalardan en iyi şekilde yararlanmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hellmann’s olarak tüketicilerin gıda israfını azaltmalarına ve tasarruf sağlamalarına yardımcı olma gayretindeyiz. Akıllı Kavanoz’un insanları bu büyük sorun hakkında konuşmaya ve sorunun çözümünü sağlamaya yönelik inovatif bir yöntem olduğunu düşünüyoruz” yorumunda bulunuyor.

Ogilvy bünyesinde Unilever için yönetici kreatif direktör sorumluluğunu üstlenen Dan Fisher ise, “Gıda israfı ciddi bir sorun ancak Akıllı Kavanozlar, bu sorunla nasıl kolayca mücadele edilebileceği konusunda insanları eğitmenin eğlenceli bir yolu. Teknolojiyi doğru kullanabilmek için bir yıldan uzun süre harcadık ama sonuç buna fazlasıyla değdi. Ekibimle olağanüstü gurur duyuyorum” diyor.

KÜNYE
Reklamveren: Hellmann’s
Reklam Ajansı: Ogilvy Birleşik Krallık

- Advertisement -spot_img

Diğer Haberler

- Advertisement -spot_img

İlgili Haberler

Haber Bültenimize Üye Olun