Danone Türkiye’den Üst Düzey Global Atama

Editörün seçtikleri

Danone Türkiye’de 20’den fazla yerli ve global markadan sorumlu Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Pelin Aydoğdu, yeni atandığı Danone Uzman Beslenme Erişkin Grubu Başkan Yardımcılığı rolünde kategorinin global stratejisine yön verecek.

Pazarlama ve ürün yönetimi alanında farklı liderlik rollerinde 20 yıllık deneyimi bulunan Pelin Aydoğdu, Danone Uzman Beslenme Erişkin Grubu Başkan Yardımcısı oldu. Aydoğdu, globaldeki bu yeni sorumluluğu ile, “Mümkün olan en fazla sayıda insana gıda yoluyla sağlık ulaştırma” misyonu ile faaliyetlerini sürdüren Danone’nin küresel çaptaki medikal beslenme çalışmalarında kilit rol oynayacak.

2001 yılında ODTÜ Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olan Pelin Aydoğdu, Koç Üniversitesi’nde İşletme Bölümü Yüksek Lisansını tamamladı. 2004 yılında katıldığı Danone’de Anne-Bebek Beslenmesi kategorisinde pazarlama alanında farklı roller üstlendi. 2009-2011 yılları arasında Amsterdam’da 35 ülkeden sorumlu Global Kıdemli Ürün Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra ise Türkiye’ye dönerek Medikal Pazarlama ve Ticari Pazarlama alanında çalışmaya devam etti.

2019 yılında Uzman Beslenme Ürünleri Pazarlama Direktörlüğü’ne atanan Aydoğdu, 2022 yılından bu yana ise Danone Türkiye çatısı altında Anne-Bebek Beslenmesi, Sütlü ve Bitkisel Bazlı Ürünler, Su ve İçecek kategorilerinde 20’nin üzerinde yerli ve global markadan sorumlu Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütmekteydi.

Kariyer yolculuğunu Danone’nin uzman beslenme kategorisi merkez ofisinin bulunduğu Amsterdam’da sürdürecek olan Pelin Aydoğdu, yeni görevinde Danone Uzman Beslenme Erişkin Grubu Başkan Yardımcısı olarak kategorinin global stratejisine yön verecek.

- Advertisement -spot_img

Diğer Haberler

- Advertisement -spot_img

İlgili Haberler

Haber Bültenimize Üye Olun